Paasattentie versturen of een coronaproof paasuitje?

14-03-2022

Paasattentie versturen of een coronaproof paasuitje

Wat ga je dit jaar met Pasen doen? Een paasattentie versturen of ga je met het team coronaproof Pasen vieren? Met het feit dat het bijna Pasen is, staat ook het eerste lange weekend van 2021 voor de deur. De lente hangt in de lucht, we zijn massaal vrolijker en gelukkiger. Zelfs in een pandemie. Zou het komen door de huppelende lammetjes of de temperaturen die langzaam oplopen? Of door het kansje dat Rutte en consorten de terrassen weer kunnen openen voor de Paasdagen? Zodat we van de eerste zonnestralen kunnen genieten vanaf het terras?

Pasen tijdens de pandemie

Terwijl ik dit schrijf besef ik me dat dit het tweede jaar wordt, dat we Pasen vieren in een pandemie. Wie had vorig jaar verwacht dat we nu wederom in lockdown zouden zitten? Nog zoveel thuis zouden werken? Dat we een avondklok zouden hebben? Ik denk niemand. Maar ik vind dat we er dit jaar ook weer een feestje van moeten maken. Laten we Pasen vieren. Thuis, maar ook op het werk, met collega’s of je team. Misschien is het juist belangrijker dan ooit om elkaar virtueel op te zoeken.

Waarom Pasen vieren met je team?

Samen dingen vieren, een bedrijfssucces, een verjaardag en dingen zoals Pasen zorgen voor verbinding, teambuilding en waardering. Woorden die niet weg te denken zijn binnen een goedlopende organisatie. Zonder team ben je nergens. Dit maakt het blijk van waardering, eventueel in vorm van een paasattentie, zo belangrijk. Mensen zetten zich in voor een bedrijf als ze zich gezien en gewaardeerd voelen. Dit kun je inburgeren in je bedrijfscultuur, door een sterke focus te leggen op de relaties tussen je mensen en het vieren van successen. Bekijk hoe je werknemers, medewerkers, collega’s en opdrachtgevers kunt laten weten dat je hen waardeert. Hoe beter die bij de organisatie en de persoon erachter past, hoe makkelijker het blijk van waardering aankomt. Een standaardprotocol werkt tegenwoordig niet meer.

Samen vieren voorkomt ruis

Naast de waardering uiten, is er ook een stuk teambuilding wat in de huidige cultuur niet meer mag ontbreken. We vinden het belangrijk dat we met de mensen met wie we werken overweg kunnen. Niet alleen omdat we een groot deel van ons leven met werken doorbrengen, maar ook omdat we merken deze betere relaties zorgen voor veel minder misverstanden of ruis op de lijn. De communicatie verbetert. Daarom is het werkgevers zo belangrijk om medewerkers tijd en gelegenheid te geven om elkaar beter te leren kennen, samen te groeien en samen nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dat zou je wellicht rondom Pasen doen met een gezellige paasborrel

Normaliter zou je een uitgebreide paasborrel inplannen of een gezellig paasontbijt. Door alle maatregelen rondom Corona wordt het lastig om dit op het bedrijf te organiseren. Omschakelen en innoveren, zodat je ook deze online paasdagen aan de bedrijfscultuur kunt bouwen.

Pasen vieren als team: paasattentie versturen, paasbox openmaken en mee

Toen bleek dat we ook deze Pasen nog met corona te maken hebben, zijn wij gaan schakelen. Wat kan er nog wel? De traditionele paasactiviteiten hebben we coronaproof gemaakt. We hebben verschillende paasboxen samengesteld, waarmee je als team virtueel Pasen kunt vieren. Verras ze met deze coronaproof versie van het paasontbijt, zorg voor heerlijke paaschocolade met persoonlijk kaartje of verstuur een Paas borrelbox om digitaal samen te kunnen borrelen met de lekkerste producten.

De ontbijtbox versturen we met de pakketbezorger, maar alle andere paasboxen kunnen gewoon door de brievenbus. We hebben een voorzet gedaan voor verschillende boxen, deze zijn naar wens uit te breiden. Onder andere met wijn uit een wijntube van Tubes of een Amsterdams biertje van Two Chefs Brewing. Vieren jullie op een heel eigen manier Pasen of heb je iets anders voor ogen? Out of my Boxes regelt het snel en betrouwbaar voor jouw bedrijf.

Paasattentie versturen naar zakelijke relaties?

Pasen is een mooi moment om je waardering te tonen aan gewaardeerde klanten en andere relaties van je bedrijf. Pasen is een traditionele feestdag, wat ook blijkt uit het feit dat bijna alle bedrijven dicht zijn op Tweede Paasdag. Juist met de Pasen kan je je waardering tonen aan je zakelijke contacten. Want laten we eerlijk zijn: iedereen houdt van een verrassing. Jij waardeert het vast ook als je een paasgeschenk krijgt van een relatie.

Paas uitdaging aangaan als team: heel het bedrijf bakt, borrelt en teambuildt

Elkaar uitdagen op de werkvloer zorgt voor een gezonde spanning. En dat kan ook nu we verspreid over locaties, huizen en tijden aan het werk zijn. Wat dacht je van een Bakbattle? Met dit makkelijke en duidelijke recept voor feestelijke paascheesecake van Miljuschka moet iedereen iets op tafel kunnen toveren – maar wie versiert hem het leukst/meest in huisstijl/op zijn paasbest? Niet zoveel bakkers binnen het bedrijf? Een Paasquiz met borrelbox, eventueel met teams, zorgt voor wedstrijdspanning die bijdraagt aan teambuilding.

Pasen vieren als bedrijf in coronatijd

Hopelijk hebben we je laten lezen dat er meerdere mogelijkheden zijn om als bedrijf Pasen te vieren, ook in coronatijd. Met Out of my Boxes helpen we je graag om je team een coronaproof Pasen te vieren die bijblijft.

Open WhatsApp
🍴 Hi! Kan ik je helpen?
🍴 Hi, mijn naam is Michelle! Ik help je graag met al je vragen.