Hoe organiseer je een geslaagd (teambuilding) event?

1-06-2021

Hoe organiseer je een geslaagd (teambuilding) event?

Tijdens het schrijven van dit blog besef ik me dat we alweer bijna anderhalf jaar in een pandemie leven. Gelukkig zijn er meer en meer versoepelingen. Dit geeft ruimte om na te denken over jullie volgende bedrijfsevent. Want laten we eerlijk zijn: we kijken ernaar uit met zijn allen als team weer bij elkaar te komen, een dansje te wagen, gave teambuildingactiviteiten te doen en om weer gezamenlijk lekker te eten.

Coronaproof en makkelijk: het online event

Online events zijn niet meer weg te denken uit het zakelijke aanbod. Maar wanneer kies je voor een online event? Wat is de toegevoegde waarde? En waar moet je opletten?

Virtuele events zijn veel makkelijker te organiseren. Zo hoef je bijvoorbeeld niet op zoek te gaan naar een locatie. En naast makkelijker is het ook vaak goedkoper dan een fysiek event.

Tips voor een geslaagd online event:

 • Een stabiele internetverbinding. Je kunt die van je bezoekers niet beïnvloeden, maar die van jezelf wel. Zorg dat deze in orde is.
 • Denk na over de innerlijke mens van je bezoeker: hoe zorg je ervoor dat ze verrast worden door een hapje en een drankje? Een vaste partner die jou en je bedrijf kent en zo goed kan inspelen op jullie cultuur en wensen is een slim idee. Zo voorzie je jouw team steeds weer van een verrassende borrelbox of giftbox.
 • Live-muziek doet het ook online goed. Een live-nummer tijdens de lunch voor jouw team of een aantal nummers van een goede coverband versterkt het teamgevoel. Helemaal als je deelnemers onderling informeel kunnen kletsen in een besloten chatroom.

Combineren van online en offline events

Persoonlijk denk ik dat online events blijven, maar dat we in de toekomst naar een combinatie van on- en offlineonderdelen gaan.  Een fysiek (teambuilding) event is voor mij niet weg te denken en zo belangrijk om te organiseren. Een geslaagd teambuilding event staat of valt met betrokkenheid. Als je dit voor elkaar krijgt, dan versterkt het de banden tussen de teamleden. En dit geeft je bedrijfscultuur een boost en daarmee je bedrijf een voordeel ten opzichte van de concurrent.  Betrokkenheid en het versterken van onderlinge banden gaat makkelijker bij een fysiek event. Daarom denk ik dat deze vorm van teambuildingevents nooit zal verdwijnen. Lijkt dit je wat voor jouw team? Begin dan snel met organiseren, want na de grote hoeveelheid lockdowns ben je niet de enige die dit plan heeft. Voordat je er erg in hebt is veel volgeboekt.

Ideeën voor een teambuilding event

Ook goed voorbereid richting ‘terug naar kantoor’?

 • Shark tank – ideeën, iedereen heeft ze en vinden het heerlijk om te horen of te delen. Er is maar één regel: iedereen moet bereid zijn om iedereen net zo enthousiast te maken over hun geweldige idee als zijzelf. Hoe je dit wilt presenteren is helemaal aan jezelf. 
  Vaardigheden die tijdens shark tank worden ontwikkeld: creatief denken, communiceren, strategisch denken en luisteren.
  Waarom ik er dol op ben: Elk idee zal iets positiefs tot stand brengen. Het zou zelfs kunnen leiden tot nieuwe producten of diensten. Ook hebben mensen veel plezier tijdens het bedenken en pitchen van hun ideeën!
  Hoe maak je hier een event van? Plan samen met mij een volledige dag – denk aan Shark tank – met zijn alle op grote sups een wedstrijdje houden en de dag afsluiten met een BBQ en/ of driegangendiner en een feestje.
 • Veld daghelp elkaar om plezier te herontdekken, want dat kunnen we met zijn allen wel gebruiken na anderhalf jaar. Een dag vol opdrachten en wedstrijdjes, voordat je het weet spelen de professionele collega’s als zorgeloze basisschoolkinderen. Ze zullen zich makkelijker uiten en communiceren zonder al te veel na te denken.
  Vaardigheden die deze werkactiviteit ontwikkelt: teamwork, samenwerken en leiderschap.
  Waarom ik er dol op ben:
  met deze dag is al het mogelijke plezier mogelijk en verbinding zal bovenaan staan. We zorgen zo voor betrokkenheid en dat dit wordt doorgetrokken in het werk.
  Hoe maak je hier een event van: sluit de veld dag op locatie af met heerlijke drankjes en een BBQ om de dag compleet te maken.
 • Eiergooien: zal je team meewerken of kraken? Wij Nederlanders gaan nooit een uitdaging uit de weg en kunnen deze ook moeilijk weerstaan. Het is een eenvoudig spel zou je denken, maar niets is minder waar. Ik hou ervan om elk breekpunt te testen en deze activiteit is geen uitzondering. Jij en je collega moeten perfect gesynchroniseerd blijven terwijl je een ei heen en weer gooit – wat ontstaat hierdoor? Een perfecte mix van spanning en samenwerking, vergroot door een tijdslimiet.
  Er is maar één vraag: kunnen jij en je collega je kostbare ei veilig bewaren?
  Vaardigheden die deze werkactiviteit ontwikkelt: probleemoplossing, teamwork en vertrouwen.
  Waarom ben ik er dol op: het is een eenvoudig, maar zeer effectieve manier om teambuilding te stimuleren. Het doel is duidelijk! Tip van Outofmyboxes: film het schouwspel, zodat je dit op een later moment kan terugkijken en lachen om die heerlijke dag!
  Hoe maak je hier een event van: na deze inspanning wordt het tijd voor een drankje + hapje, om daarna te genieten van het diner. Helemaal uitgebreid vieren? Sluit je avond af met een silent disco bijvoorbeeld op het strand, je team danst op het ritme van je eigen collectieve trommel. Voeg een kleine uitdaging toe: iedereen moet stil blijven staan als je onverwachts je muziek pauzeert. Vergeet niet foto’s te maken en lekker te lachen tijdens de silent disco.

 • Feest op en aan het water: Plezier staat voorop en genoeg activiteiten om een dag vol te plannen. Start je dag aan het water met koffie/thee en luxe lekkernijen. Hierna worden jullie verdeeld in twee groepen en begint groep 1 met een mooie vaartocht over het meer (inclusief drankjes en hapjes) en groep 2 begint hun tocht met de E-Choppers. Halverwege de dag wordt er gewisseld van activiteit om de route te vervolgen.
  Vaardigheden die deze activiteit ontwikkelt: teamwork en vertrouwen
  Waarom ik er dol op ben: verschillende activiteiten en totale ontspanning om daarna te genieten van een luxe BBQ
  Hoe maak je hier een event van: sluit je dag af met een luxe BBQ en eventueel met een feestavond met DJ – vervoer kan geregeld worden.

 Ik geloof erin dat leuke teambuildingactiviteiten en events van de plek waar je werkt cruciaal zijn voor een succesvol bedrijf. Ik heb heel veel ideeën om met jullie geweldige events te organiseren, want een succesvol bedrijf willen we allemaal en niet te vergeten plezier als team. Let’s talk – ik kijk er naar uit om samen met jullie de mogelijkheden te bekijken en een geweldig event te organiseren voor jullie bedrijf!

Open WhatsApp
🍴 Hi! Kan ik je helpen?
🍴 Hi, mijn naam is Michelle! Ik help je graag met al je vragen.